Pillangó csoport

Mindennapok

A hétköznapok is sok játékkal és „munkával” telnek. Játékba ágyazottan tartjuk a tevékenységeket, amelyek komplexen fejlesztik a gyerekek minden képességét, készségét: mozgás; külső világ tevékeny megismerése (matematikai tartalommal); ének, zene, énekes játék, gyermektánc; verselés, mesélés; rajzolás, festés, mintázás, kézimunka. Rendszeresen „ellátogat” hozzánk Ősz anyó, Tél anyó, Tavasz tündér is. A gyerekek nagyon élvezik az átváltozással…

Tovább

Kirándulások

Amikor a vírushelyzet megengedte, kirándulásokat szerveztünk a gyerekeknek: Szegedi, Nyíregyházi Vadaspark, Tarhosi libás tanya, Mackó farm, fagylaltozás, játszótér, vadetető, kukoricatörés megfigyelése a határban.  

Tovább

Készségfejlesztés

A gyermekek képességeit, készségeit egyénileg, illetve csoportos játékba ágyazott tevékenységeken keresztül fejlesztjük. A nagycsoportosok iskola előkészítő foglalkozásokon vesznek részt, amelyet fejlesztő pedagógus végez. A beilleszkedési, tanulási, magatartási zavarokkal küzdő, és az SNI gyerekek fejlesztését is a fejlesztő pedagógus, illetve a gyógypedagógus látja el. Logopédiai fejlesztést pedig logopédus végez az intézményben.  

Tovább